Nový "lovec".

Priestor pre príspevky nových užívateľov fóra.
Pravidlá fóra
Príspevky komerčného charakteru a príspevky nesúvisiace zo zameraním fóra budú odstránené spolu s vašim užívateľským účtom.
Toto fórum nieje indexované Googlom a inými vyhľadávacími nástrojmi.

If there will be any commerical posting then it will be deleted. Your user account will be deleted too.
This forum is not indexed by Google and other search engines.
Napísať odpoveď
Užívateľov profilový obrázok
Mirek
Príspevky: 375
Dátum registrácie: 7. Januára 2013, 17:26
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Mirek » 7. Januára 2013, 17:47

Ahoj, hlásím se jako nový lovec radiosond. Jsem dlouholetý radioamatér, ale o hledání radiosond jsem se dozvěděl až v posledním čísle časopisu OK QRP info. Hned jsem si nainstaloval program Sondemonitor, to bylo dopoledne na Silvestra. Už mám dva úlovky SGPD, obě z Wroclavi. Jedna dopadla 5.1. u Velké Bystřice nedaleko Olomouce. Druhá spadla dnes 7.1. v Příkazích u Olomouce. Byla v příkopu u dálnice, to se musel někdo škaredě leknout. Zatím nemám směrovou anténu na dohledávání, našel jsem to jen na prutovku, ale to se člověk nachodí. Nakonec jsem si všimnul, že projíždějící náklaďáky dělají úniky, tak mi bylo jasné, že je na druhé straně dálnice. Pak už to bylo rychlé - zbytky balonu na keři a nepoškozená sonda v keři.
Mám dotaz: program Sondemonitor si klidně zaplatím, ale dá se použít na stolním PC i na notebooku, nebo musím zaplatit 2x ?

Užívateľov profilový obrázok
Miro
Administrátor
Príspevky: 979
Dátum registrácie: 28. Októbra 2011, 09:11
Bydlisko: SK Senica JN88QQ
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Miro » 7. Januára 2013, 19:09

Ahoj.

V prvom rade gratulujem a budeme radi ak dáš viac info prípadne fotografie o sondách z PL. Myslím že od nás takúto sondu ešte nikto nemá. Na pochválenie sa máme sekciu LOG. Musíš však počkať na potvrdenie administrátorom. Mohol by si naskenovať alebo nejako poslať na môj email (info(zahnívač)radiosonda.sk)stránku z toho časopisu? Zaujímalo by ma čo tam je popísané.

SM na dvoch PC som neskúšal ale určite ti niekto na tvoju otázku zodpovie.

jan

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa jan » 26. Januára 2013, 10:59

Podľa COAA treba na 2 počítače 2 registrácie.

Užívateľov profilový obrázok
Mirek
Príspevky: 375
Dátum registrácie: 7. Januára 2013, 17:26
Bydlisko: Olomouc JN89oo N49.6037 E17.2321

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Mirek » 26. Januára 2013, 19:13

Ono se to vyřešilo samo. Při instalaci na noťas s win7 to napsalo "error nejde zapsat do registru". Všechno funguje, ale dny neubývají, tak nevím, mám to reklamovat? ;)

Užívateľov profilový obrázok
Miro
Administrátor
Príspevky: 979
Dátum registrácie: 28. Októbra 2011, 09:11
Bydlisko: SK Senica JN88QQ
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Miro » 27. Januára 2013, 13:46

stáva sa to aj naopak. Normálne ti v náhodný deň (hlavne ked to najmenej potrebuješ) padne registrácia a vyhodí to že trial po termíne. Potom nejde vôbec SM. Už nosím klúč na papieriku v penaženke.

Buli

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Buli » 28. Januára 2013, 08:39

Pokial na win 7 nejde odpocet, znamena to, ze bol spusteny bez opravnenia zapisovat na disk. Nebude dekodovat spravne sondy. Pri spusteni ako administrator zacne odpocet a tuto verziu treba registrovat.


Pri kupe licencie sa vytvori ucet, kde sa zadava cislo vygenerovane SM a nasledne ponukne serial. CIslo generovane pri spusteni sondemonitora je rozdielne v admin a beznom mode.

Odinstalovanie a nainstalovanie SM funguje pri pouziti total uninstalera + zakazanie sietovej-internetovej komunikacie sonde monitora

Užívateľov profilový obrázok
Miro
Administrátor
Príspevky: 979
Dátum registrácie: 28. Októbra 2011, 09:11
Bydlisko: SK Senica JN88QQ
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Miro » 28. Januára 2013, 10:29

MYslím že to vysvetluje pre čo nedekodí mne SM vo W7?

Buli

Re: Nový "lovec".

Príspevok od užívateľa Buli » 28. Januára 2013, 10:46

Ano, musis ho spustit s admin pravami...

Napísať odpoveď