HW: R5030767
Frekvencia: 400.6 MHz
Miesto vypustenia: Ganovce (WMOID:11952)
Dátum a čas vypustenia: 27.9.2021 13:14
Dátum a čas nálezu: 27.9.2021 16:31
Posledné súradnice LAT LON: 48.986699 21.239999 ALT: 1009m
Súradnice nájdenia LAT LON: 48.98334 21.23569 Google maps Mapy.cz Turistická
Sonda letela trocha divne - stupala pomerne pomaly (asi 4,5-5 m/s oproti zvycajnym 5,5-6 m/s) a padala extremne pomaly. Uz hned po burste mala ani nie 15 m/s a potom spomalila az na 5 m/s. Akoby mala padak

Predikcia ukazovala dopad priamo v Presove, tak som to pozorne sledoval a bol som pripraveny vyrazit. Sonda padala takmer 1,5h! Uz ma to prestavalo bavit, ako sa mozne miesto dopadu posuvalo po celom meste...
Asi 15 minut pred dopadom som vybral bicykel a vyrazil so zapnutym ttgo. Polohu som priebezne na kazdom semafore kontroloval. Ked som bol mozno 200m od sondy, zistil som, ze uz neprijmam ziaden signal. Posledna poloha bola v tesnej blizkosti rusnej krizovatky, tak som sa bal, ze sonda je uz mrtva - prejdena nejakym autom. Ale isiel som pozriet... Nastastie, som nikde nevidel ziadne rozbite auto s balonom na celnom skle

Tesne pred krizovatkou som zbadal nieco biele na strome - boli to framforce balonu. Od stromu viedla snurka smerom cez vybetovane zaklady buduceho domu. Ale sondu som nikde nevidel. Zeby ju niekto uz zobral?! Bol som na mieste asi 6 minut po dopade! Nakoniec som ju nasiel v asi 0.5m hlbokej diere na kraji betonovej plochy (asi buduci odkvap). Bohuzial si pri pade do jamy poskodila teplotny senzor

Nasledne som sa snazil stiahnut balon. Najprv tahanim za snurku. Tu som roztrhol. Skusil som aj vyliezt do koruny stromu a kyvat konarmi. Balon sa trocha rozmotal, ale nespadol. Tak som ho tam musel nechat...
Inak, neviem co za "skryvaci modul" skusaju v Ganovciach, ale za posledne 2 dni ostali 2 sondy (R5030520 a R5030546) vysoko na strome (ze ich zo zeme ledva vidno) a dnes musela vliezt do diery, aby ju nebolo vidno...