HW: V3330125
Frekvencia: 401.1 MHz
Miesto vypustenia: Praha (WMOID:11520)
Dátum a čas vypustenia: 14.6.2024 1:20
Dátum a čas nálezu: 14.6.2024 15:40
Posledné súradnice LAT LON: 49.821197 14.837739 ALT: 518m
Súradnice nájdenia LAT LON: 49.821216667 14.837747222 Google maps Mapy.cz Turistická
Sonda sice dopadla pomerne blizko cesty, ale dalo sa tusit pole - co v tomto case nie je idealne, bez ohladu co tam je zasadene. Ukazalo sa, ze je to ta "najlepsia" moznost = repka zhruba do vysky oci...
Nastastie sa dalo ist vacsinu cesty po kolaji od traktora. Tiez to nebolo nejak super, ale na styl prsia sa dalo cez repku prehrnat a "plavat" vpred (cestou spat sa uz islo lepsie). Avsak sonda spadla trocha mimo tej kolaje, tak bolo treba ist krizom. To uz bolo horsie

Na predpokladanom mieste dopadu bola repka trocha polamana, tak som sa uz bal, ze tam bol nejaky iny blazom a sondu zobral. Ale asi to bola len nejaka zver (srny, diviaky). Parkrat som nieco pocul zdupotat a suchotat cestou - nevidel som nic. Presiel som vsak asi este 2m a zbadal som snuru lezat na vrchu repky. Prebojoval som sa nejak k nej. Sonda trocha prepadla do repky (mozno zhora do 1/3). Pri tom ale doslo k ohnutiu a poskodeniu meracieho cidla. Balon bol ani nie 3m daleko - velky kus okolo hrdla na vrchu repky a velky chuchvalec az dole na zemi.
Balon som potom rozmotal. Pri hrdle bola skoro polovica v jednom kuse. Zvysok bol v podobe viacerych franforcoch. Ale myslim, ze vela z neho nechybalo...