Pravidlá budú platné od ďalšieho mesiaca a tak je tu priestor na diskusiu. Kto má nejaký nápad, pripomienku môže ju napísať sem alebo mne do správy.
Nejaké prerozdeľovanie sond na základe QTH alebo oznamov nie je v mojej kompetencii a nemôže to riešiť ani nejaké fórum. Fórum určite nemôže byť nadradené normálnemu ľudskému správaniu alebo chlapským dohodám - nie sme v socializme! a už vôbec tu nezávodíme.1. Všeobecné pravidlá fóra
1.1 Každý užívateľ svojou registráciou vyjadruje názor že si prečítal pravidlá fóra a zaväzuje sa ich dodržiavať v celom rozsahu.
1.2 Každý užívateľ je zodpovedný za svoj príspevok a prevádzkovateľ sa nemusí stotožňovať s názorom autorov.
1.3 Zakazuje sa používať vulgárne slová, urážky alebo vytvárať konflikty medzi užívateľmi tohto fóra.
1.4
2. Pravidlá a podmienky pre splnenie registrácie:
2.1 Odpovedať na registračnú otázku a úspešne vykonať celý proces registrácie.
2.2 Pri registrácií sa zakazuje názov nicku, ktorý by obsahoval hanlivé slová alebo by súvisel so skupinami, ktoré potláčajú základné práva a slobody. Taktiež je zakázaná voľba nevhodného avatara. Takéto účty budú zmazané.
2.3 Zadať funkčnú emailovú adresu. Emailová adresa môže byť použitá iba pre jeden účet.
2.4 Po registrácii sa stávate členom skupiny nový členovia a máte prístup do bežných častí fóra.
2.5 V prípade ak do 7 dní neprebehne aktivácia účtu emailom alebo prihlásenie bude účet automaticky vymazaný.
2.6 Viacnásobná registrácia jedného užívateľa je zakázaná.
3. Pravidlá pre status overeného člena:
3.1 Vyplnenie profilu (povinné údaje sú bydlisko alebo oblasť pôsobenia s lokátorom).
3.2 Aktívne sa zapájanie do behu fóra (písanie logov, zapájanie sa do chatu, ...)
3.3 Logovanie rádiosond do databáz (zoznamu rádiosond) je povinné.
3.4 Zaradenie do skupiny schvaľuje administrátor na základe žiadosti alebo odporučenia od iného overeného člena.
3.5 V prípade ak sa užívateľ neprihlási po dobu 12 mesiacov stráca status overeného člena. Obnovenie statusu sa bude posudzovať prípad od prípadu (prechádzajúca aktivita, počet príspevkov, iné aktivity na fóre).
3.6 Nedodržiavanie pravidiel vedie k okamžitej strate overenia až do vyriešenia priestupku.
4. Príspevky a chat:
4.1 Používajte výstižné a jednoduché názvy tém. Témy ako „pomoc“, „pozor“ a im podobné budú automaticky vymazané.
4.2 Nové témy zakladajte do správnych častí fóra. Niektoré časti sú prístupné iba určitej skupine členov a myslite na to pri vkladaní témy.
4.3 Vkladanie odkazov na komerčné produkty a spoločnosti je povolené iba ak sa jedná o súvis s problematikou a zameraním fóra. Spam a príspevky iba reklamného charakteru budú vymazané.
4.4 Samoúčelná propagácia stránok s podobným obsahom formou odkazov je zakázaná okrem miesta vyhradeného pre tento účel priamo v profile člena. Toto obmedzenie sa nevzťahuje na prípady kedy má odkaz informačnú alebo doplnkovú hodnotu pri bežnej diskusii alebo v téme.
4.5 Je zakázané šíriť na stránke obrázky, dokumenty, warez a iné nelegálne súbory v rozpore so zákonom SR / ČR. Taktiež rozširovanie súborov chránených autorským zákonom je prísne zakázané.
4.6 Je zakázané vytvárať témy politického charakteru.
4.7 Zakazujú sa na fóre akékoľvek rasové alebo menšinovo-národnostné útoky alebo prejavy.
4.8 Zakazuje sa viacnásobné zakladanie tém a príspevkov.
4.9 Je zakázané posielať príspevky ktoré úmyselne poškodzujú dobré meno tejto stránky alebo jej členov.
4.10 Je zakázané verejne publikovať alebo sprostredkovávať súkromné správy tretím osobám bez jednoznačného súhlasu všetkých zúčastnených osôb.
4.11 Šírenie obsahu privátnych tém pre overených členov mimo fóra sa bude považovať za hrubé porušenie pravidiel.
4.12 Riaďte sa pravidlami slušného správania.
4.13 Prevádzkovateľ fóra si vyhradzuje právo v prípade potreby odstrániť diskusie a príspevky bez uvedenia dôvodu.
4.14
Zvažujem zavedenie hodností. Za fórom som síce momentálne sám ale je tu za bukom viacej ľudí a bez nich by to tu vôbec nefungovalo. Uvažujem zaviesť špeciálne skupiny alebo hodnosti aby každý vedel akú úlohu, prínos a právomoci tu na fóre má. Takže farebne tu nebudem svietiť iba ja.
Dlhé roky som zvažoval zaviesť anketu o sondera roka čo najviac prispel ku rozvoju tejto záľuby ale rok od roka ma od jej vyhlásenia odrádzajú závisť, hádky a robenie si naschválov. Takže zlatá SGP na podstavci zatiaľ zostáva u mňa.